Kantinemeny og mat


Pastasalat med bacon

En sunn og god lunsj

 

4 porsjoner

Tid: 20-30 min

Ingredientser:

Pastasalat med bacon

400 g pasta

200 g bacon

2 dl pesto

4 hånfull cherry tomater

8 ss pinjekjerner

120 g fetaost

Oliven

1 pakke salat

Redskaper:

Salatbolle

Salatbestikk (om man har)

Stekepanne

Kjele

Steke spade

Skjærefjøl

kniv

1.       Først starter man med å koke pastaen og kutte opp baconet i små biter for å så steke det.

2.       Så måler du opp pestoen og heller det opp i en salatbolle.

3.       Etter dette kuttet du opp tomatene og salaten og legger det oppi den store salatbollen.

4.       så legger man olivene, fetaosten og pinjekjærnene oppi og vendte de forsiktig inn.

5.      
Tilslutt vender man inn pastaen og baconet.

 

 


Og Voilà

denne salaten syntes jeg er veldig god, spesielt nå som sommeren kommer. den er lett og lage og kan oppbevares i kjøleskap og spises dagen etter. Det er en deilig og sunn lunsj man gjerne kan ha med på skolen.

1. 




 

Hver uke byr Frydenbergs kantine på spennende varmretter laget med ferske råvarer av flinke kokker. For kun 15,- får du mettende og gode retter og er klar for å lære mer! Kantinen er åpen fra 11.50-12.25.


Kantinemeny uke 21

Mandag: linsesuppe

Tirsdag: bondeomelett

Onsdag: fiskekaker

Torsdag: fri

Fredag: fri

 

Ostekake

 

Ingredienser:

 

Bunn:

 

225 g søt havrekjeks (f.eks.3/4 pk bixit)

 

100 g smør

 

 

 

Fyll:

 

1 pk sitrongelepulver (ikke hurtiggele)

 

2,5 dl kokende vann

 

3 dl lettrømme

 

200 g kremost (f.eks. Philadelfia)

 

100 g melis

 

1 ts vaniljesukker

 

3 dl kremfløte

 

 

 

Pynt:

 

1 pk bringebærgelepulver eller jordbærgelepulver (ikke hurtiggele)

 

2,5 dl kokende vann

 

 

 

Fremgangsmåte:

 

Knus kjeksen i en morter eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikkpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

 

Løs opp sitrongelepulveret i kokene vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis, og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gele i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

 

Løs opp bringebærgelepulveret eller jordbærgelepulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Hell i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelelokket har stivnet. Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

 

 

 

Tips:

 

Bruk elektrisk mikser når du blander fyllet, slik at blandingen blir helt jevn.

 

Kaken er holdbar i kjøleskapet!

 

 

 

Min mening:

 

Dette er en veldig fin 17. mai kake. Dette er en kake som er mektig, men også frisk. Gele laget på toppen av kaka gjør at ostekaka blir friskere og lettere.

 

OPPSKRIFTER

 

Pavlova med krem og bær

 

TID: ca 1 time og 25 min

 

Ingredienser:

 

6 stk eggehvite

 

2 ts eddik

 

3 dl sukker

 

1 ts maisstivelse

 

1 ts vaniljesukker

 

Fyll:

 

3 dl pisket kremfløte

 

2 ss melis

 

(200 g bringebær)

 

(200 g blåbær)

 

(200 g jordbær)

 

(200 g pasjonsfrukt)

 

Fremgangsmåte:

 

  1. Sett ovnen på 250o.

  2. Så stivpisker man eggehvitene og blander inn resten av ingrediensene, det er viktig at røra ikke er for flytende for da går det ikke an å lage det til en fin sirkel.

  3. Lag en sirkel ut av røren på stekebrettet. Og senk temperaturen til 100o.

  4. Stek marengsbunnen i 1 time på nederste rille.

  5. Når den er ferdig avkjøler man den først med ovnsdøren åpen og så hviler man den på rist.

 

Tittel: Relatert bildeFyll:

 

  1.      Start med å piske krem ut av fløte og melis.

  2.        Leg kremen på toppen av marengsen og legg på bør etter eget behov.

 

 

 

Jeg liker veldig godt denne pavlovaen spessielt sammen med alle bærene.

 

Bananpannekaker- En rask frokost 

Er du lei av de samme tørre brødskivene hver dag? Samme pålegget eler samme frokostblandingen? Vil du ha noe spennende til frokost, men tiden strekker ikke til. Jeg personlig synes brødskiver er kjempekjedelig. Når jeg fant denne oppskriften trodde jeg egentlig ikke at den skulle være rask, men bananpannekakene smaker like godt kalde som varme så da kan du lage dem dagen før. Hvis du synes bananpannekakene er litt kjedelige kan du for eksempel bruke noen bær i røren. Jeg pleier å bruke blåbær og det blir kjempegodt. Håper du liker pannekakene. 

Lykke til!   

 

 

(gir ca. 2 porsjoner) 

2 modne bananer 

2 dl lettkokte havregryn 

1 dl melk 

2 egg 

1 ts vaniljesukker 

1 ts bakepulver 

Fryste blåbær (valgfri) 

Fremgangsmåte: 

  1. Ta alle ingrediensene i en blender eller bruk en stavmikser for å blande alt. 

  1. Når det har blitt en jevn røre varmer du en stekepanne med litt smør. 

  1. Stek pannekakene på medium varme og hvis du vil ha blåbær legger du noen blåbær på den ene siden før du snur den.  

 


 

Oppskrift: Risboller

 

Risboller er en fin dessert som er ganske mektig. Den kan også spises for kos. Selv liker jeg å spise den med litt bær ved siden av så det ikke blir for søtt. Risbollene er også gode å spise med melk eller vann ved siden av.

 

 

 

Tid: ca. 20 min, ikke inkludert avkjøling

 

Porsjoner: 25 middelstore risboller

 

 

 

Ingredienser:

 

250 g kokosfett

 

200 g kokesjokolade

 

2 stk. egg

 

2 dl sukker

 

3 ss kaffe, helst sterk

 

100 g puffa ris

 

 

 

Fremgangsmåte:

1. Start med å smelte kokosfettet og sjokoladen sammen til det er litt klumper igjen som smeltes av seg selv etter hvert.

 

 

2. Mens du avkjøler sjokoladeblandingen, lager du eggedosis av eggene og sukkeret, det skal du blande med sjokoladeblandingen og kaffe når blandingen er avkjølt.

 

 

3. Når du har blandet alt sammen, blander du inn den puffa risen. Deretter lager du boller med to skjeer og avkjøler i et kjøleskap på et stekebrett.

 

 

Oppskrift på milkshake 

Tidsbruk: 5-10 minutter 

Her er en oppskrift på en supergod milkshake som er utrolig lett å lage! 

(En porsjon) 

  • Tre desiliter melk 

  • Tre spiseskjeer valgfri is (jeg brukte Oreo is) 

  • Krem til å ha på toppen og annen topping (er ikke nødvendig) 

 

 

Fremgangsmåte: 

  1.  Først kjører du isen og melken i en blender. Hvis blandingen blir for tynn har du i mer is, og hvis den blir for tykk har du i mer melk

  1.  Deretter heller du milkshaken i et glass og pynter eventuelt med krem og annen topping.

  1. Nyt! 

 

Milkshaken ble veldig god, og den er ganske mektig. Den tar veldig kort tid å lage og kan nytes i påskesola. 

 

 

Du trenger:

 

En flaske lim fra TGR (10 kr)

 

First price barber-skum (10 kr)

 

Bodylotion (hvilken som helst)

 

Linsevann

 

Natron

 

(konditorfarge)

 

 

 

 

Fremgangsmåte:

 

  1. Hell ut alt limet fra flasken, og ta lik mengde barberskum

  2. putt oppi 6 pumper med body lotion og bland alt godt sammen

  3. putt en klype natron i

  4. putt litt og litt linsevann I og når det ikke fester seg til bollen jobber du med det til det ikke klistrer seg til hendene.

  5. hvis du vil kan du i konditorfarge for å slimet ditt et ekstra puff.

 

 

 

Vil du ha noe godt? 

 

  Lette oppskrifter:

 

Oreo- og Daimsoftis

 

 

 

  • INGREDIENSER
  • 0.5 l vaniljeis
  • 1 pk finhakkede Oreokjeks
  • 1 pk Freia Daim Strøssel
  • Du trenger blant annet
  • Sprøytepose

 

 

 

  • FREMGANGSMÅTE
  • La isen mykne litt, rør den så sammen til en myk, kremete masse sammen med mesteparten av strøsselet.
  • Ha isen i en sprøytepose med stjerneformet tupp, og sprøyt i glass, beger eller iskjeks.
  • Dryss over resten av Oreo og Daim Strøsselet. Server straks

 

Banansjokolade på pinne

 

  • INGREDIENSER
  • 2 stk bananer
  • 150 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 1 pose Freia Flerfarget Strøssel
  • 1 pose Freia Daim Strøssel
  • Du trenger
  • papirsugerør

 

FREMGANGSMÅTE

 

Skrell bananene og del hver banan i fire like store biter. Tre

  • Skrell bananene og del hver banan i fire like store biter. Tre bananbitene på sugerør av papir/tre. Disse har struktur og forhindrer at bananene sklir av sugerøret. Smelt Dronning Sjokolade i vannbad. Dypp deretter bananbitene i smeltet sjokolade. Rull bananene i Flerfarget Strøssel og Daimstrøssel.
  • Bananis: Om du putter bananene på pinne i fryseren ca. 1 time før du dypper bananene i smeltet sjokolade, får du bananis med sjokolade. Fremgangsmåte er ellers lik som beskrevet over.

 

Sjokoladevannbakkels

 

  • INGREDIENSER
  • Vannbakkels
  • 5 dl vann
  • 150 gr smør
  • 1 klype salt
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ss Freia Regia Bakekakao
  • 50 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 6 egg
  • Sjokoladekrem
  • 3 plate Freia 70% Kokesjokolade
  • 130 gr smør
  • 5 dl kremfløte
  • Sjokoladeglasur og pynt
  • 1 plate Freia 70% Kokesjokolade
  • 1 ss smør
  • melis
  • vann
  • Du trenger blant annet
  • sprøytepose

 

FREMGANGSMÅTE

 

 

 

 

 

Vannbakkels

 

Kok opp vann, smør og salt.

 

Tilsett mel og kakao, rør rundt til blandingen slipper kjelen. Ta kjelen av platen.

 

Hakk Freia Dronning Sjokolade og rør inn. Tilsett ett egg om gangen og rør inn til en smidig masse.

 

Ha røren i en sprøytepose med stor sprøytetupp (størrelse nr. 8-10). Sprøyt avlange kaker på et bakebrett kledd med bakepapir. Vannbakkelsene skal ha en størrelse på ca. 10 cm lengde og 3 cm høyde.

 

Stek ved 180 °C midt i ovnen i ca. 40 minutter.

 

 

 

Sjokoladekrem

 

Smelt Freia 70% Kokesjokolade sammen med smør i vannbad. Avkjøl til fingervarmt (ca. 60 °C ).

 

Pisk fløten til bløt krem. Vend kremen i sjokoladeblandingen. Rør sjokoladen godt opp fra bunnen.

 

 

 

Glasur

 

Smelt Freia 70% Kokesjokolade i vannbad sammen med smør. Rør godt sammen.

 

 

 

Pynting av vannbakkels

 

Del vannbakkelsene på midten. Fyll kremen i en sprøytepose og sprøyt den på vannbakkelsbunnen.

 

Dypp toppen av vannbakkelsene i sjokoladglasuren og legg dem på toppen av kremen.

 

Lag melisglasur av melis og litt vann. Fyll et kremmerhus med melisglasur og pynt toppene med mønster.

 

Melkesjokolade Brownie Iskremsandwich

 

  • INGREDIENSER
  • 1 pk Melkesjokolade Brownie Kakemiks
  • 125 gr margarin
  • 2 egg
  • 40 ml vann
  • 1 boks Iskrem etter eget ønske

 

FREMGANGSMÅTE

 

 

 

Lag brownie-røren som anvist på pakken, men hell røren i en smurt 30x40 cm form.

 

Stek kaken i 20-25 minutter ¬– pass på å ikke stek for lenge da kaken er tynnere enn i originaloppskriften.

 

La kaken avkjøles.

 

Ta iskremen ut av fryseren. Del kaken i to like biter og legg de med toppen ned. Fordel ett 1-2 cm høyt lag med iskrem utover den ene halvdelen, og legg på den andre delen med toppen opp. Her bør du jobbe litt fort, da isen kan smelte!

 

Bruk en skarp kniv for å dele kaken opp i porsjonsstykker når den er helt frossen.

 

Oreo Cakepops

 

  • INGREDIENSER
  • 1 pk Freia Oreomuffins
  • 90 gr margarin (eller 90 ml nøytral olje)
  • 175 gr Philadelphia Original
  • 2 egg
  • 75 ml vann
  • 1 tube Freia Dronning sjokoladeglasur
  • 12 Stive papirsugerør eller pappinner for cakepops

 

FREMGANGSMÅTE

 

 

 

Lag Oreo Muffinsrøren som anvist på pakken, men la det være igjen ¾ av Oreo-bitene når du lager røren. Stek som en kake i en liten form, i stedet for i muffinsformene. Bruker du en liten brødform på ca 15x10 cm, stekes kaken like lenge som muffinsene. Bruker du en større form, juster ned steketiden og pass på at kaken ikke blir tørr og brent. Avkjøl kaken i formen, og lag osteglasuren etter anvisning på pakken.

 

La varmt vann renne over sjokoladeglasurtuben til du kan trykke ut glasuren. Prøv å ikke varm den så mye at den blir helt rennende. Smuldre kaken opp i en bolle, og trykk ca halvparten av glasuren over kakebitene. Rør sammen til en deig, og form 12-15 kuler som du legger på en tallerken. Om glasuren ble for rennende, la blandingen stå litt i kjøleskapet før du former kulene. Stikk et papirsugerør i hver kule, og la de stå litt i kjøleskapet til de sitter godt fast.

 

Fordel osteglasuren over kakene med en smørkniv, før du drysser på Oreobitene. Etter pynting setter du cakepopsene i et glass med sugerøret ned – så holder de seg fine.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hjemmelagd Oreo is

 

Ingredienser

 

0,5L vaniljeis

 

1 pk finhakkede Oreokjeks

 

1 pk Freia Daim strøssel

 

 

Fremgangsmåte:

 

La isen mykne litt, rør den så sammen til en myk, kremete masse sammen med mesteparten av strøsselet.

 

Ha isen i en sprøytepose med stjerneformet tupp, og sprøyt i glass, beger eller i en is kjeks.

 

Dryss over resten av Oreo og Daim strøsselet. Vips så er den ferdig!

 

 

 

Du trenger blant annet:

 

Sprøytepose

 

Tips:

 

Hell gjerne Freia sjokoladetrekk over

 

 

 

Risengrynsgrøt

Ingredienser:

2 dl risengryn

4 dl vann

1 l helmelk

1 ts salt

2 ss meierismør

1 dl sukker

2 ss kanel

 

Slik gjør du:

Kok risengryn i vann i ca. 10 minutter til vannet er kokt inn. Spe inn melk og kok videre til grøten er passe kokt.

Rør i grøten innimellom. Smak til med salt. Server grøten med smørøye, kanel og sukker.


Havregrøt (1 porsjon)

Ingridienser:

  • 1,5 dl vann
  • 0,75 dl melk
  • 0,75 dl havregryn
  • en knipe salt

 

1. Bland vann, melk og havregrøt sammen i en gryte og kok opp mens du rører.

2. Senk varmen og la grøten småkoke i ca. 5 min

3. Smak til med salt og server gjerne grøten med kanel, blåbær, sukker eller honning.

 

Laget av Ingvild og Nora


Pavlova:

Ingredienser:

6 romtempererte egg

2 ts hvitvinseddik

4 dl sukker

2 ts maizena

1 ts vaniljesukker

 

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.

MARENGSBUNN

  1. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen.

    Det er viktig at det ikke kommer eggegule i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få gule i den siste hviten.

  2. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60-70 minutter.

  3. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

  4. Serveres helst med med vaniljekrem og friske bær!

 


 

 

 

 

 

Kladdkake:

 

 

 

Ingredienser:                                                                                Sjokoladeglasuren:

100g smeltet smør         1,5dl hvetemel                                      2dl kremfløte

2 egg                               2ts vaniljesukker                                   1dl sukker

3dl sukker                       5ss kakaopulver                                     1dl lys sirup

                                                                                                       100g kokesjokolade

Fremgangsmåte:                                                                            100g smør

1. Rør sammen alle ingredienser til en jevn røre                      

    uten klumper.                                                                            Fremgangsmåte for glasur:

2. Smør en kakeform(24cm i diameter) med en                           1. Ha kremfløte, sirup og sukker i en kjele og

    klump smør(ikke det i ingredienser, dette skal                            varm til omtrent blandet. Brekk opp

    i kakerøren), og dekk med bakepapir.                                           sjokoladen og bland inn.

3. Ha deigen i kakeformen og stek i ovnen på 175                      2. La denne blandingen småkoke i ca. 15 min.

    grader i 20 min.                                                                         3. Ta blandingen av platen og ha i det kalde

4. La kaken avkjøles i formen.                                                           smøret. Rør til du har en glatt glasur.

                                                                                                      4. Hell glasuren over kaken som er i formen og

                                                                                                           sett i kjøleskapet i hvertfall tre timer, gjerne

                                                                                                           over natten.

                                                                                                       5. Kaken er ferdig etter kjøling og er god til noe

                                                                                                           friskt ved siden av.

 


Sjokoladekake:

Ingredienser:                  Sjokoladeglasur:

300 g smør                     100 g smør

6 ss kakaopulver             6 ss melk

3,5 dl vann                      4 ss kakaopulver

6,75 dl sukker                 1 ts vaniljesukker

6,75 dl hvetemel            3,5 dl melis

2 ts natron

3 stk egg

3 dl rømme

Fremgangsmåte:

1. Ha smør,kakao i en nokså stor kjele og kok opp blandingen.

2. Ta kjelen av platen og rør inn sukkeret. Fortsett med å ha de andre ingrediensene i kjelen. Konsistensen etter alt er i skal være ganske tynn.

3. Ha deigen i en stor, bakepapirkledd angpanneform(30cmx40cm). Stek kaken midt i ovnen på 160 grader, i ca 40 minutter til den er gjennomstekt. Avkjøl deretter kaken i langpannen.

5. Til glasuren smeltes smøret. deretter ha i alle de andre ingrediensene til en glatt glasur.

6. Ha på glasuren og annen ønsket pynt. Sett i kjøleskapet for at glasuren skal sette seg.

7. Nyt!


Solboller (15stk):       

200g smør

5dl melk

50g gjær

2ts kardemomme

2ss vaniljesukker

150g sukker

12 dl hvetemel

Fyll: 5dl vaniljekrem

Melisglasur: 5dl melis med 4dl vann.

 

Slik gjør du:

1.Smelt smøret i en kjele og bland i melken. Varm blandingen til den er lunken(37°C), ta dråpetest på håndledd ved å ta en dråpe på håndleddet. Kjenner du det ikke er det perfekt.

2.Smuldre opp gjæren i en bakebolle og hell over den lunkne smør- og melkeblandingen. Rør til gjæren har løst seg opp.

3. Tilsett kardemomme, vaniljesukker, sukker og mesteparten av melet og elt blandingen til en løs deig. Hev deigen til dobbel størrelse, det tar ca 40 minutter.

4. Ta deigen på bakebordet og kna inn resten av melet. Form store boller som settes på bakepapirkledd stekeplate og trykkes helt flate med hånden. Det blir omtrent 15 stk. Etterhev bollene i 20 minutter.

5. Trykk en stor fordypning i midten av hver bolle med fingrene og legg en stor spiseskje vaniljekrem i hver av fordypningene.

6. Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl bollene helt.

7. Lag melisglasur av melis og vann (tilpass mengden vann så glasuren blir passe tykk) og pynt bollene med glasuren. Du kan også bruke ferdigkjøpt melisglasur på tube og sprøyte den direkte på bollene.

8. La bollene stå en stund slik at glasuren stivner før servering. Nyt!


Banankake:

1

 

ss

 

meierismør til smøring av formen

1 ss hvetemel til formen
dl hvetemel
1 ts natron
1 ts kanel
½ ts salt
3 dl sukker
2   egg
dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
3   modne bananer
1 dl kefir
2 ts vaniljesukker

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 160 °C på varmluft. Smør en avlang brødform med smør og strø over med mel.

  2. Bland mel, natron, kanel og salt i en bolle. Pisk sukker og egg til en tykk eggedosis. Tilsett olje i en tynn stråle i eggedosisen mens du rører.

  3. Mos bananer, og tilsett bananene, Kefir og vanilje- sukker i eggeblandingen og pisk det sammen. Vend melblandingen i bananblandingen.

  4. Hell røren i den smurte formen. Stek i 60 - 75 minutter. Bruk en tynn trepinne for å sjekke om kaken er gjennomstekt.

  5. Når kaken er ferdig stekt, henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - hvis det gjør det, så steker du den litt til. Avkjøles på rist. Pynt gjerne med et dryss av melis.

 


Amerikanske pannekaker:

Ingredienser:

50g meierismør                   
3 egg                 
En klype salt
2,5dl hel- eller lettmelk       
3dl hvetemel   
1 ss sukker

 

Fremgangsmåte:

1. Smelt smør og tilsett melk. Så visp inn eggene.

2. Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell væsken fra tidligere i bollen sammen med det tørre mens du rører jevnt.

3. La pannekakerøren stå og svelle i ca. 15 min. Dette er viktig for at røren skal få riktig konsistens.

4. Stek pannekakenene på den ene siden til den begynner å boble. Når den gjør det, snu den.

Tips: lønnesirup eller syltetøy er godt til.

 


Sjokolade cookies

Ingredienser:

180g hvetemel

1/2 teskje natron

1/2 teskje vaniljesukker

100g romtemperert smør

75g hvitt sukker

75g brunt sukker

1 egg

200g valgfri sjokolade (kan bestemmes mengde, 200g anbefales)

 

1. Bland mel, vaniljesukker og natron i en liten bolle og sett den til side.
2. Ha smør og begge typer sukker i en bolle og kjør blandingen i en maskin i 5. min.
3. tilsett egget i smørblandingen og kjør i 2. min til.
4. Tilsett så melblandingen gradvis til smørblandingen.
5. Ha i sjokoladen til blandingen og kjør godt.
6. Lag deigen til små kuler og legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir og press ned til de er tykke og flate.
7. Sett inn brettet i en varm stekeovn på 190 grader i 11 minutter.
8. Ta dem ut når de ser ferdige ut og la dem kjøle seg ned i en 5 minutters tid.
9. Nyt!